2011 m. gruodžio 3 d., šeštadienis

košmaras fašistų Amerikos

Atrodo, sunku patikėti, kai kalbame apie Jungtinių Amerikos Valstijų, kapitalizmo bastiono, demokratija, tt skydas. ir tt, kad egzistavo jos istoriją, kai klausimas turi būti įdiegti fašistų vyriausybę. Bet mes stengiamės ne nustebinti nieko, tik, kad įrašas, kad kai kurie amerikiečiai galvoja apie įvykių ir aplink Baltųjų rūmų Didžiosios depresijos metu. Tai susivėlęs istorija su daug neaiškių detalių, šešėlinis verslas, kuris paskirtas komitetas tirti išleido labai mažai informacijos. Ji buvo aplaidumo ar noras duoti šviesos ne per daug informacijos, kuri sukeltų skandalą įsimintina? Tai atsitiko, kai jis buvo prezidentas Franklin Delano Roosevelt. Tai, demokratas iš rūšių, arba net labiau nei kiti prezidentai, kai ... - kaip pasakyti? - Kairiojo sparno simpatijas jis gali būti per daug, tačiau populistinių peržiūros Tie, kurie pramanytas sklypas buvo puikus finansų ir pramonininkų amerikiečiai kartaus rėmėjų teisė ir kapitalizmo principus, apsėstas komunizmo pavojų, baimės ir įsižeidęs tolerancijos (. net užuojautą) rodo Ruzvelto ir politinės sąjungos judėjimo vadovaujama populistinė prezidentas.


Jie buvo labai sunkiais laikais Amerikoje. Kai Ruzvelto paėmė savo pirmąją kadenciją, 1933 m. šalyje buvo nuo verksmo narėje. Nedarbo lygis buvo apie 25%, net didesnės, kalnakasybos ir pramonės centruose. Žemės ūkis buvo žemę, ūkininkams nepavyks parduoti produktus, ir daug šalies nukentėjo nuo katastrofiškų sausros. Žmonės negalėjo gauti banko paskolas, ir daugelis tų, kurie jau ipotecasera namuose nesugebėjo sumokėti savo tarifus ir liko ant kelio. Esant tokioms aplinkybėms, prezidentas Ruzveltas pasiūlė New Deal, ekonominių programų serijos įveikti krizę, kuri apima paramą tiems, kurie neturi darbo, reformos verslo teisės aktus ir kitas priemones, skirtas susigrąžinti JAV ekonomika smarkiai sukrėtė didelės ekonominės krizės.

Tačiau ši politika nebuvo prašome didelis verslas, suinteresuotos išlaikyti savo privilegijas. Kas domina jų darbo klasės? Iš šios įvyko tuo metu, pakeičiant demokratinio valdymo idėją fašistinė vyriausybė, kuri reikia laikytis, siekiant užtikrinti apsaugos ir gerovės didžiojo Amerikos kapitalistai. Vėliau, analitikai, kurie mokėsi atveju sako, kad idėją įkvėpė tai, kas vyksta šių dienų Europoje - fašistinių vyriausybės orientacijos, su karinės paramos, kaip atsitiko Italijoje ir Vokietijoje didėja. Bet kodėl, nes žaidimas buvo tiek daug pinigų ir įtakos, sklypo nepavyko? Na, tų, kurie tyrinėjo nedaug duomenų apie šį paslaptingą reikalas, braižytuvai ir pasirinko neteisingą įrankiai nuomonę. Jie padarė Smedley Darlington Butler adresas klaidą, generolas majoras, buvęs vadas JAV karinių jūrų pajėgų, esančių rezervą, prašydami, būdamas didelės įtakos karinės veteranų ir visą JAV karinės kastos, turi būti rankos atlikti veiksmus, reikalingus pagal sklypas. Pasirinkimas, kuris atrodė geras sąlygas braižytuvai, pasirodė, tiesą sakant, blogas. Kas yra žinoma apie šį keistą verslas pagrįstas ataskaitas, kurias Butler, pareiškimus, kurie, tačiau tyrimo komitetas - žinomas kaip McCormack-Dickstein R praleisti - bus "cosmeticised" plačiau.

Butler kreipėsi pirma, tam tikros Geraldas McGuire, kuris pasiūlė, nei daugiau, nei mažiau, nei pertvarkyti Amerikos legiono - didžiausia asociacija, Amerikos karo veteranų - su 500,000 nariai savo skirta puolimą jėga perimti valdžią, jei būtų tuo atveju. ketinimų buvo įdiegti Baltųjų rūmų "padėjėjas prezidentas" imtis, matyt, keletas iš daugelio pareigų prezidento Roosevelto, kuris McGuire (pagal ataskaitos Butler s) pasakė, kad jis taip priblokšti darbą. Akivaizdu, kad prezidento padėjėjas ("sekretorius Bendrųjų reikalų", kaip jis siūlė braižytuvai suteikti jai) būtų radikalių teisę vyras, kuria siekiama skatinti kapitalistų interesus.

Kitas bendrininkas buvo programos pradžioje ir plėtra didelių žiniasklaidos kampanija JAV įtikinti gyventojus, kad prezidentas turi rimtų sveikatos problemų (FDR nukentėjo nuo paralyžiaus kojų, nes susirgo jaunimo, tačiau pavyko užtikrinti vadovavimą šaliai 12 metų, viena iš sudėtingiausių laikotarpių JAV istorijoje, kuriame dalyvavo Didžiosios depresijos ir Antrojo pasaulinio karo). Taigi bando nutiesti kelią į Baltuosius rūmus, kad "prezidento padėjėjas", kuris tarnauja jų interesams. Kokios vyriausybės jie turėjo omenyje, atsirandančių dėl prancūzų žurnalistas pavadino Paul, kuris sugebėjo laimėti McGuire pasitikėjimą ir mokytis iš jo informaciją dėl projekto perversmo deklaraciją. Prancūzų teigė McGuire sako tvirtai: "Mums reikia fašistinė vyriausybė šioje šalyje ... išgelbėti tautą nuo komunistų, kurie nori ją sunaikinti ..." ir pridūrė, kad Smedley Butler yra idealus lyderis.

Tačiau nebuvo rasta teisę žmogus. Butler buvo kareivis iš vieno gabalo, sąžiningas ir, visų pirma, patriotas. Jis skambėjo labai įtariai pasiūlymą remia Baltųjų rūmų Įvadas kad žymių pilka implementezee teisę politiką, pagal privilegijuotos klasės interesams, ir jeigu prezidentas buvo ne jį pašalinti. Jis buvo, bet protingas žmogus, todėl, užuot pasipiktinusi atsisakyti ir tokiu būdu paskatinti juos ieškoti braižytuvai kitą įrankį, apsimetė sutikti, kad sužinoti daugiau informacijos, kuri leis vėliau , atskleisti sąmokslą. Tačiau atskleisti ... vargu ar galima pavadinti ekspoziciją. Kaip įprasta, jis buvo paskirtas Komisijos spręsti tiriant bylą. Bet nenuostabu, kad Komisija paskelbė ataskaitą, labai prasta detales. Kai kurie žurnalistai, kad "savo nuožiūra" tapo akivaizdus bandymas užglaistyti, atsikratyti svarbu žmonėms, kurie buvo už perversmo bandymas. Komitetui nepavyko sušaukti posėdžius dėl kai kurių iš tų, kurie buvo Butler nurodė, kad dalyviai sklypo ir oficialius pareiškimus, teigė, kad buvo gandai apie svarbių žmonių fašistų sklypas dalyvavimą, bet tyrimo metu nebuvo nustatyta jokių įrodymų. Kas yra šiandien žinoma apie keistą sutapimas istorija yra daugiausia dėl tyrimų, kuriuos John L. Spivak, žurnalistas, kuris paskelbtas scormonitor 1967 m. knygą pavadinimu Žmogus savo laiku (savo dieną žmogus), remiantis informacija, kad ateis, jie sako, nuo ataskaitos parengė McCormack-Dickstein už Atstovų rūmų kopiją. Tačiau šis pranešimas rodo labai skiriasi nuo to, ką buvo paleistas, patvirtindamas Butler žodžius, sakydamas, kad egzistavo ir įrodymų šiuo klausimu: "per pastarąsias savaites komiteto veiklos gavo įrodymų, kad kai kurie žmonės, kurių buvo imtasi bandymas sukurti fašistinę organizaciją šioje šalyje ... "Taigi, buvo tik šiaudų gaisrą.


Butler kalbėjo nacionalinio radijo stotį, kaltina komitetą, kuris pašalino didžiąją dalį jo parodymus, Spivak paskelbė savo tyrimą (deja, neaiškus laikraštis kairėje) rezultatus, bet visuomenei jau praryti pasaldintą ir miglotas paaiškinimai kaip oficialiais duomenimis, McCormack-Dickstein ir Regionų komitetui, nes amerikiečiai turėjo didesnių rūpesčių, nebėra rūpi istorija, kuri jau atrodė senas ir, kurie pagal oficialų paaiškinimus buvo padaryta ieškoti mėgėjiško tiesiog žaisti. Sklypas atsižvelgiant į perversmą ir įrengti Baltųjų rūmų iš fašistų Amerikos vyriausybės lieka apgaubta verslo storio banga paslaptis, vos ištempti (pradurti ne visi) į čia ir ten keletą faktų sunku patikrinti. Ir naujų, mes galime tik stebėtis, kaip istorija būtų prižiūrimi 1933 ir kaip mūsų pasaulyje atrodytų šiandien, jei tai neapkenčiamas sąmokslo būtų pavyko?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą