2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Babelio bokštas ir kalbų painiavos

Vienas iš labiausiai misunderstood Senojo Testamento ištraukas, "Genesis" į Babelio bokštą liežuvius Sumišimas. Tai paprastai yra vertinamas kaip pastangos paaiškinti Žemės įvairių kalbų kilmę, jų atsirado iš vieno pirmykštis liežuvio. Mes skaityti Pr 11:1-9, kad . . . Visa žemė turėjo vieną kalbą ir vieną kalbą.
Ir jis atėjo perduoti, kaip jie keliavo iš rytų, jie rado lygumą Szinear ir ten apsigyveno.
Ir jie vienas kitam pasakė: "Eik, leiskite mums padaryti plytų, ir įrašyti juos kruopščiai. Ir jie turėjo plytų, akmens ir purvu buvo jos skiedinio .
Ir jie sakė: Eikite į, leiskite mums sukurti mūsų miestą ir bokštą, kurio viršuje gali siekti iki dangaus, ir leiskite mums padarysime sau vardą, kad nebūtume išblaškyti po visą žemės veidą.
Ir VIEŠPATS nužengė pamatyti miesto ir bokšto, kurį statė sūnus žmonių.
Ir VIEŠPATS tarė: Štai, žmonės yra viena, ir jie visi viena kalba, ir jie pradėjo daryti :
ir dabar nieko bus tvirtinami iš jų, kuriuos jie įsivaizdavo padaryti.
Grįžti į Puśćmy ir mišrių kalba ten juos, kad jie negali suprasti vienas kito kalbos.
VIEŠPATS išsklaidė juos iš ten užsienyje, kai visos žemės veidą, ir jie nustoja statyti miestą, todėl yra vadinamas Babelio pavadinimas;
nes VIEŠPATS ten mišri visos žemės kalbą ir iš ten Viešpats sklaida užsienyje ant visos žemės veido.
Tikinčiųjų peržiūrėti šį sąskaita (pvz., jų aiškinimas) kaip tikra istorinių įrašų. Skeptikai iš esmės sutinka populiari sąvoka, kad istorija aprašoma staiga kurti naujų kalbų, bet jie į tokią kaip gryna fantazija reikalavimą .
As it turns out, tikinčiųjų ir skeptikų yra neteisingas. Ir tai kyla klausimas, "Ar kažką neįprasto iš tiesų atsiranda, kaip prisimenamas sąskaitoje?" Ir jei taip, kokia ji buvo?
Ten yra, iš tikrųjų, daug įrašų iš viso pasaulio, kad patvirtinti kažkokia kalba susijusių trikdžių žmonijos senovės istorijos tikrovę. Be to, šie įrašai yra "geografiškai dėmėtas pakankamai" pasiūlyti kelis beveik vienu metu įvykius, bet šį buvo. Taigi šios realybės, kas gali būti pasakyta apie jo pobūdį?
Tikslas svarstymą Biblijos sąskaitos atskleidžia tik, kad bokšto statytojai "kalbos" glumina. "Ištrauka vienuolikto Pradžios knygos skyriuje rašoma iš dalies:
Ir visa žemė buvo viena kalba ir viena prieveiksmis.
. . . Grįžti į Puśćmy ir mišrių kalba ten,
kad jie negali suprasti vienas kito kalbos.
. . . Todėl jo vardą: Babilonas, nes
Viešpats padarė ten mišri visos žemės kalbą. *
Panašiai, seniausias žinomas papildomų Biblijos įrašų (Assyro-babiloniečių sąskaitą), atrodo, sutinka su šiuo:
Babilono nedorai į nuodėmę nuėjo
ir mažus ir didelius susimaišė ant piliakalnio.
Šventosios piliakalnio karalius. . . .
Jo pyktis taip pat slaptą gynėjas jis išliejo sklaida (užsienyje) veidu jis nustatė, kad jis davė komandą, kad keistų savo kalboje.
. . . savo pažangą, jis trukdo. . . .
Kitus dokumentus, perduotas žodžiu nesuskaičiuojamą daugybę kartų, yra nenuosekli. Kai kurie kalbėti apie "keistą kalbą," kitų naujų kalbų.
Atsižvelgiant į tai, kad nėra nuoroda į naująsias kalbas, kas atrodo labiausiai patikimas įrašus, tų transkribuoti anksti, kitas paaiškinimas yra būtinas.
Tam tikrų smegenų dirgiklius naujausių klinikinių tyrimų, atrodo, kas iš tikrųjų atsitiko.
[Elektrinė] [smegenų] užpakalinės priekinės regione skatinimas "arešto atsako". . . sudaro savanoriško judėjimo arešto ir gali įrodyti, papildomų funkcijų, pavyzdžiui, po stimuliacijos painiavos, netinka arba iškraipytas kalbos. . .
Be to, tokį poveikį išgavimas ne tik tiesioginės elektros stimuliacija:
ELF [labai žemo dažnio] elektromagnetinių laukų ir bangų gali būti dėl jų pralaidumas ir tolimojo dauginti svarbius biologinius dirgiklius. . . Jų dažnumo ir intensyvumo procesais, sukurtas gyvų organizmų ribas .
Tai yra mano nuomonė, kad šį pastebėtą "netinkama arba iškraipytas kalbos" yra šiuolaikinis pavyzdys, ką Pradžios knygoje vadina "glumina kalbos." Babelio bokštą liežuvius Sumišimas gali būti demistifikavo Tai buvo gana plačiai paplitusi gamtos trikdymo tai neturėjo nieko bendro su naujų kalbų kūrimo.
Tai, žinoma, kyla klausimas, "Kas galėjo būti natūralus tokių provokuojantis dirgiklius tolimą praeitį?" Patikrinkite nuorodos žemiau.
Analizė su nuorodomis į senovės įvykio rekonstrukcija kartu su tikėtina priežastis, žr ŽMOGUS IR savo planetą - Neleistinai Istorija, James E. Strickling iškalbingas Knygos, ISBN: 978-1-60693-099-1 . Eiti į www.jimstrickling.com .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą