2011 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Bronzos amžiaus paslaptis išspręsta alyvmedis

Palyginus su ilga studiatele tautų ir Homero kūrinių, civilizacijų, kad klestėjo rytų Viduržemio jūros, kol ji vis dar gaubia paslaptis. Chronologija pačiame regione yra ginčo tarp istorikų ir prieštaravimų šiuo klausimu. Šiuo metu, kai paslaptis yra pašalintas paprastu alyvuogių filialas. Mokslininkai Kornelio universiteto atrado, kad alyvmedis premiceniene artefaktus palaidotas su stiprių ugnikalnio sprogimo lieka praleido pabaigoje bronzos amžiaus. Naujas rezultare, kylančių iš tyrimai rodo, kad sudėtingas ir galingas Mikėnų civilizacija, kartu su kitų civilizacijų prehomerice ne tik pasirodė istorijos sceną su bent šimtą metų anksčiau statinis nei manyta anksčiau, tačiau ji buvo taip pat , daugiau nei tikėtasi.
Naujausi kasinėjimai taip pat atskleidė, kad Egipto civilizacijos įtaka buvo žymiai mažesnis šioje srityje negu anksčiau įtariamas. Vietoj to, kad senovės kultūrų esamų teritorijų, Sirijos, Izraelio ir Palestinos turėti įtakos didesniu mastu Rytų Viduržemio jūros civilizacijų protogrecesti.
Profesorius Sturt Manning yra įsitikinęs, kad alyvmedis poziciją tiesiai virš premiceniene artefaktus atvedė į apsaugos ir išsaugojimo žemės po sumaišyti su vulkaninių pelenų. Išsami DNR iš alyvmedžio ir jos augimo ratą, parodė, kad Santorinio išsiveržimas įvyko kažkur tarp 1627-1600 m. prieš Kristų, apie šimtą metų vėliau nei mokslininkai manė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą